Roller değişti! Artık Apple, FBI'ın peşinde!

Apple, iPhone kilidini kırmak için kendisine ihtiyaç duymadığını açıklayan FBI'ın peşine düştü!

Bu kez Apple, FBI'ın peşinde!

ABD'nin Adalet Bakanlığı, ilgili mahkemeden San Bernardino saldırısını gerçekleştiren teröristin kullandığı ve halihazırda FBI'ın gözetiminde bulunan iPhone 5C'yle ilgili yapılacak duruşmayı iptal etmesini istedi.

Hatırlanacağı gibi ABD hükumeti söz konusu cihaza özel bir erişim için Apple'dan bir yardım talebinde bulunmuştu. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıktığı üzere, hükumet cihazdan gereken bilgileri almak için başka bir yöntemin de mevcut olduğunu kabul etmişti. Şimdi de teknoloji devi Apple, bu yöntemin ne olduğunu ve kimin tarafından gerçekleştirileceğini bilmek istediğini duyurdu.

Adalet Bakanlığı'nın Apple'ın yardım talebini reddetmesinden sonra açılan davayı böylece iptal etmesinin sonucunda firmanın artık FBI'a özel bir hack için yardım etme zorunluluğu da ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Bakanlığın bu doğrultuda telefonun verilerine erişim için henüz bilinmeyen bir üçüncü partiden yararlanacağı söyleniyor. Apple'ın ise bu noktada söz konusu cihaz üzerinde kullanılacak yöntemi öğrenmek için ısrar edeceği anlaşılıyor. Bakanlık yetkililerin bu yöntemi kullanmaları durumunda gerekli bilgileri firma ve kamuoyuyla paylaşıp paylaşmayacağı ise şimdilik büyük bir merak konusu.

Okuyucu Yorumları