RUMPEL: Bu tarayıcının iddiası çok büyük!

Yeni web tarayıcı RUMPEL, pek çok internet kullanıcısının büyük derdini çözeceğini iddia ediyor!

RUMPEL, iddialı geliyor!

Kişisel verilerinizin internette nerelere dağıldığını bulmak ve izlemek bugün oldukça zor bir iş. Sosyal ağlar, uygulamalar, eposta hizmetleri, alışveriş siteleri ve bulut depolama hizmetleri derken dijital izleriniz, internetin her yanına yayılıyor.

Warwick Üniversitesi araştırmacıları ise geliştirdikleri yeni web tarayıcısıyla bize bu konuda yardım edebileceklerini düşünüyorlar. Hub-of-All-Things (kısaca HAT) projesinin bir parçası olan "RUMPEL" adlı web tarayıcısını kullanabilmek için önce HAT'a kaydolmanız gerekiyor. HAT Foundation web sitesi, internette hakkınızda bulunan verileri harmanlayarak kontrolü size vermeyi amaçlıyor.

HAT kaydınızı yaptıktan sonra RUMPEL web tarayıcısının beta sürümü için kaydolabiliyorsunuz. 26 Temmuz'da beta sürümü yayınlanan tarayıcı, üreticilerinin iddiasına göre farklı kişisel veri türlerini görselleştirmeyi, anlamayı ve organize etmeyi kolaylaştırıyor. Tarayıcının gelecekte kazanacağı işlevler, ihtiyaçlarınıza göre otomatik öneriler almanızı sağlayacak. İlgi alanlarınız, konum bilginiz ve diğer bilgileriniz, haber kaynağındakilerin size göre sıralanmasını sağlayacak.

Açık kaynak kod lisansı altında yayınlanan tarayıcı, tüm işletim sistemleriyle uyumlu. RUMPEL hakkında daha fazla bilgiye projenin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları