Rus hacker'lardan olimpik sporculara şok!

Fancy Bears isimli Rus hacker grubu, internete sızdırdığı belgelerle spor dünyasını zor durumda bıraktı!

Rus hacker'lardan sürpriz hack!

World Anti-Doping Agency (WADA - Dünya Anti-Doping Ajansı) tarafından doğrulanana göre "Fancy Bears" (Süslü Ayılar) olarak bilinen bir Rus hacker grubu, popüler Olimpik sporcuların bir kısmının sağlık dosyalarına erişmiş ve bunları sızdırmış durumda. Bu hedeflerin arasında Simone Biles, Venus ve Serena Williams gibi isimler yer almakta.

Eğer WADA'nın, hükumet tarafından uzun bir süredir yürütülen bir doping programı sebebiyle tüm Rus Olimpik sporcuların yasaklanması yönündeki teklifi düşünülürse, bu saldırının pek de sürpriz olduğu söylenemez. Bu teklif tam olarak kabul edilmiş olmasa da, sonucunda 100'ün üzerinde Rus sporcu bu yılın yaz Olimpiyatlarına katılamamıştı.

WADA'nın düşüncesine göre saldırganlar, Rio Olimpiyatları civarında hedefli phishing saldırıları ile yönetim arayüzü için şifreleri ele geçirdiler. Ajan, doğal olarak, güvenlik ekipleri ile beraber saldırıyı incelemekte olduklarını ve güvenlik yeteneklerine daha yakından baktıklarını söylemekte.

Fancy Bears tarafından Twitter üzerinde yayınlanan belgeleri, Williams kardeşlerin de geçtiğimiz yıllarda yasak malzemeleri tedavi amaçlı olarak kullandıklarının altını çizmekte. Tabi ki buradaki en önemli şey, bu malzemelerin ve tedavinin WADA tarafından onaylanmış olması.

ABD Anti-Doping Ajansı CEO'Su Travis Tygart, yaptığı bir açıklamada Olimpik hareket sırasında hacker'ların gizli sağlık bilgilerini çalmalarının ve bunları sporcuları lekelemek için kullanmaya çalışmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tygart, sporcuların yanlış bir şey yapmadıklarının ve bu durumların her birinde sporcuların, gereken ilaçlar için gerekli izinleri aldıklarının altını çizmekte...

Okuyucu Yorumları