S3 ve Note'da kopyala-yapıştır sorunu!

Galaxy S3 veya diğer bir Galaxy cebe sahipseniz, her şeyi bir anda kaybetmemek için tıklayın!

Galaxy'lerde can sıkan sorun!

Samsung'un Galaxy S3, Note 2 gibi cihazlarında ortaya çıkan, telefonların önemli bir işlevinin devre dışı kalmasına yol açan basit bir sorun, kullanıcıları çileden çıkarıyor.

Samsung'un henüz onarmadığı sorun, Android 4.1.2'de meydana gelmiyor olsa da bu sürüm, henüz tüm ceplerde kullanılmıyor.

Samsung forum konusuna göre bazen bir öğeyi kopyalayıp yapıştırmak, telefonun kopyala yapıştır işlevinin kullanılmaz hale gelmesine yol açıyor. Bu durumdaki kullanıcılar, telefonu root'lamamışlarsa onu fabrika ayarlarına döndürmek zorunda kalıyorlar. Root'lu kullanıcılar ise /data/clipboard dizininin içeriğini silerek sorunu çözebiliyor.

Ekim 2012'de yazılan bir gönderide hatanın rastgele oluştuğu ve kopyala-yapıştır işleminden sonra şu hatanın göründüğü söyleniyor:

java.lang.NullPointerException at android.content.ClipboardManager.setPrimaryClip(ClipboardManager.java:146)

Bazı kullanıcılar ise hatanın rastgele değil, sistematik olduğunu söylüyorlar. TouchWiz'de olduğuna inanılan hatanın etkilediği cihazlar arasında Galaxy S3, Galaxy Note tabletler ve fazlası var.

Samsung forum sorumlusu Konrad Krakowiak, hata konusunda Samsung'un bilgilendirildiğini ve sorunun yakın zamanda onarılacağına inandığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları