Saatler ne zaman ileri alınacak?

Eğer yarın sabah sorun yaşamak istemiyorsanız, bu gece saatlerinizi ayarlamayı unutmayın!

Bu geceye dikkat!

26 Ekim 2015'de başlayan kış saati uygulaması, bu gece sona eriyor ve her yıl olduğu gibi, yine yaz saati uygulamasına geçiyoruz. 27 Mart 2016 gecesi (yani bu gece) saatler 03.00'ı gösterirken, saatler bir saat ileri alınacak (04.00).

Türkiye'de, 1925'te çıkarılan kanuna dayalı olarak uygulanan yaz saati uygulaması 27 Mart Pazar günü başlayacak. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 8 Kasım 2015 Pazar günü 04.00'dan itibaren 1 saat geri alınan saatler, 27 Mart Pazar günü 03.00'dan itibaren 1 saat ileri alınacak.

Saat değişiminden beklenen fayda ve tasarruf yaz saati uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, AB'deki saat düzenlemesine birlikte yapılıyor. İlkbaharda başlayıp sonbaharın ortasında biten 7 aylık uygulama ile 800 milyon ile 1 milyar kilovatsaat arasında elektrik tasarrufu yapıldığı tahmin ediliyor.

Eğer akıllı telefonunuz, tabletiniz ya da bilgisayarınız saatleri otomatik olarak ayarlamaya göre ayarlıysa, sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Cihazlar saat geçişini zaten otomatik olarak yapacaktır. Ama otomatik ayar seçeneği kapalıysa, yarın sabah sorun yaşamamak adına, saat ayarınıza göz atmanızda yarar var...

Okuyucu Yorumları