Saf Android'de olsa dediğimiz TouchWiz özellikleri!

Düşündük, taşındık... İşte Android Nougat'ta kesinlikle olması gereken TouchWiz özellikleri!

Keşke saf Android'de de olsa!

Samsung'un Android için geliştirdiği kullanıcı arayüzü TouchWiz yıllardır birçok kullanıcının her gün beraber yaşamak durumunda olduğu bir yazılım. Önceki yıllarda birçok eleştiriye maruz kalsa da halihazırda TouchWiz oldukça iyi bir işlevsellik sunmaya başladı. 2016 ise TouchWiz için son derece başarılı bir yıl. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'le birlikte daha önce görülmeyen yeni TouchWiz özellikleri kullanıma sunuldu. Peki Android Nougat'ta, ya da daha genel haliyle stok Android'de, hangi TouchWiz özelliklerini görmek istiyoruz? İşte bazı öneriler:

1. Her zaman açık ekran

TouchWiz'in en yeni sürümü her zaman açık (always-on) ekran moduna sahip ve bu özellik oldukça başarılı. Bu ekran sayesinde saat, batarya ömrü ve bildirimlere dair bazı simgeler sürekli ekranda görülebiliyor. Bizce bu özellik, stok Android'de de olmalı...

2. En havalı oyun zaferlerinizi kaydetmek

Bütün nerd'lerin hakkında en çok konuştuğu yeni TouchWiz özelliği ise elbette Game Launcher. Bu işlevsel özellik yüklediğiniz bütün oyunları tek bir basit klasöre yerleştiriyor ve siz oyun oynarken aklınıza gelebilecek neredeyse bütün zekice işleri hallediyor. Bunlardan birisi de mobil oyunlarınızı oynarken bunun görüntülerini kaydetmesi.

3. Kamera uygulaması

Yeni TouchWiz'le birlikte, Samsung'un uzun süredir pek de etkileyici olmayan kamera uygulaması artık mevcut kamera uygulamaları arasında en iyilerden biri haline geldi. Artık son derece hızlı olması ve etkili HDR kareler sunmasının yanında manuel kontrol ve RAW çekim olanağı da sunuluyor.

4. Uygulamaları devre dışı bırakmak

Android Nougat, kendi arayüzünü basitleştirmek için elinden geleni yapsa da kullanıcılara görünüm üzerinde fazla bir kontrol olanağı sunmuyor. TouchWiz'in en iyi özelliklerinden biri de kullanıcılara, telefondaki pek çok uygulamayı kaldırma imkanı sunması; bunlara bazı Google uygulamaları da dahil. Ne yazık ki her uygulamayı halen silemiyoruz ama işimize yaramayan ve stok Android'de silemediğimiz uygulamalardan bir kısmını silmemiz bile güzel bir gelişme.

5. Uygulama simgelerinin görünme biçimini değiştirmek

Android genel olarak oldukça iyi görünüm sunan bir işletim sistemi ve bu kadar çok tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de bu. Fakat neredeyse 10 yıl gibi bir sürecin ardından bu görünümün yenilenmesi şart oldu. TouchWiz de artık kullanıcıların ekran üzerindeki uygulamaları çok daha farklı dizilimlerde görünmesine olanak tanıyor.

Okuyucu Yorumları