Sahte Facebook Hesabı, Hapis Getirdi!

Eski sevgilinizi zor durumda bırakmak için sahte bir Facebook hesabı açmayı düşünüyorsanız, önce bu haberi okuyun; sonra karar verin!

Sahte Facebook hesabı, hapis getirdi!

Stephani Renae Lawson, eski erkek arkadaşının başını derde sokmak istiyordu. Bu yüzden de Las Vegas'ta yaşayan kadın, 2015 yılında sahte bir Facebook hesabı açarak, erkek arkadaşının onu takip ettiğini, kaçırdığını ve dövdüğünü söyleyerek, daha sonra bu iddiaları ile polise gitti.

Orange County Register'ın belirttiğine göre sahte Facebook hesabı kanıtların bir parçası olarak gözükmekteydi. Suçlamalar, Irvine, Kaliforniya'daki eski sevgili Tyler Parkervest'e iletildi.

Parkervest, ilk defa geçtiğimiz yıl bu zamanlarda mahkemeye çıkmıştı. Lawson, Parkervest'e karşı toplamda sekiz polis raporu doldurmuştu. "Tyler Parker" adına olan Facebook hesabı, Lawson'ın söylediğine göre kendisini pek çok şeyin yanı sıra, tanıklık yapmaması için de tehdit etmişti.

Ancak bu Facebook hesabının ekran görüntüleri, mahkemenin her şeyin gözüktüğü gibi olup olmadığı konusunda şüpheye düşmesine sebep oldu. Savcılar, Facebook ve T-Mobile'dan Lawson'ın telefonu ve IP kayıtlarını açıklamalarını istediler. Bölge Savcısı yardımcısı Mark Geller'ın Register'a söylediğine göre, ihtiyaçları olan belgeleri alabilmek için bütün yaz uğraşmaları gerekmişti.

25 yaşındaki Lawson, sonuçta iki suçu üstlenmek zorunda kaldı; yalan şahitlik ve haksız tutuklama. Lawson, bir yıl süre ile hapis cezası almış durumda.

Bazı kişiler genç kadını böyle bir suçlamaya neyin ittiğini düşünürken, bazıları da sahte bir Facebook hesabı açmanın çok kolay olduğunu düşünebilir. Site, hesapların sadece gerçek kullanıcılar tarafından kullanılması konusunda ciddiyetini sıklıkla belirtmekte: "Profildeki ismin, arkadaşlarınızın size seslenmek için her gün kullandıkları bir isim olması gerekiyor. Bu ismin aynı zamanda firmanın kimlik listesindeki bir kimlik belgesinde bulunması da gerekli."

Facebook, direkt olarak bu dava hakkında konuşmaktan kaçınsa ve Lawson'ın nasıl sahte bir isim kullanarak hesap açtığına cevap vermese de, "bu tür dolandırıcılıklara karşı özel bir ekibi bulunduğunu" belirtmekte.

Facebook sözcüsü, sahte hesaplar için çeşitli önlemleri bulunduğunu söylese de, sahte bir Facebook hesabı açmak pek zor gözükmüyor. Hatta Texas Tech futbol koçu Kliff Kingsbury, bu yıl yaptığı açıklama ile ekibinin genç kadın isimleri ile sahte Facebook hesapları açtıklarını ve oyuncularını takip ettiklerini söylemişti.

Durum ne olursa olsun, Facebook'ta neyin gerçek ve neyin sahte olduğu, şu anda büyük bir tartışma konusu...

Okuyucu Yorumları