Sahte iPhone'lara büyük darbe!

Piyasayı dolduran sahte Çin malı iPhone'lar, tarihi bir darbe ile sarsıldı!

Sahte iPhone'lara büyük darbe

Çin polisi 40 binin üzerinde sahte iPhone üreten, Pekin fabrikasıyla bağlantılı dokuz kişiyi gözaltına aldı. Pekin polis kuvvetleri, düzenlediği baskında, 1.400'ün üzerinde sahte telefona el koydu ve fabrikayı da kapattı.

Tedarikçinin, Ocak ayından bu yana 41 bin sahte iPhone, 66 bin akıllı telefon devre kartı ürettiği belirtildi. Çetenin akıllı telefonların haricinde bir milyonun üzerinde cep telefonu aksesuarı ürettiği de bildiriliyor.

Pekin polisinin yaptığı kapsamlı soruşturma, 43 yaşında Yu soyismine sahip bir şahıs ve eşinin, 2011 yılında Pekin'de elektronik ürünleri onarmaya yönelik bir fabrika kurduğunu ortaya çıkardı.

Fabrika yüzlerce işçi kiralayarak, eski telefonların anakartlarını, yeni kasalara aktarıp ambalajlayarak satma konusunda faaliyete başladı. Eski anakartlar büyük oranda Çin dışından tedarik ediliyordu. Üretilen sahte telefonlar daha sonra yabancı ülkelere ihraç edilmeye başlandı.

Bu çökertme operasyonu, ülkedeki sahte telefon işinin ne kadar büyük ölçekli olduğunu ortaya koyuyor. Çin yalnızca akıllı telefon pazarı için büyük bir üretici değil, aynı zamanda elektronik atıkların sevkiyatı için stratejik bir merkez konumunda.

Okuyucu Yorumları