Sahte WhatsApp yine can yakıyor!

WhatsApp ve Google Play gibi popüler uygulamaları taklit edilen yeni zararlı, pek çok Android kullanıcısını tuzağına çekiyor!

Sahte WhatsApp yine can yakıyor!

Hacker'ların kullanıcı verilerine erişmek için yeni bir yöntem olarak Uber, WhatsApp ve Google Play gibi popüler uygulamaların arayüzlerinden yararlanarak kullanıcıları kandırdığı ortaya çıktı. Söz konusu kötü amaçlı yazılımların Danimarka, İtalya ve Almanya'daki Android kullanıcılarını hedef aldığı belirtiliyor.

Güvenlik firması FireEye tarafından ortaya çıkarılan bu zararlının farklı versiyonlarla birlikte giderek yayıldığı ifade ediliyor. Şubat ayından bu yana FireEye tarafından aynı tekniği kullanarak Avrupa'daki kullanıcıları hedefleyen 55 adet zararlı yazılım tespit edildi. Zararlı, hacker'lar tarafından SMS aracılığıyla gönderilen bağlantılar üzerinden yayılıyor.

Zararlının daha eski versiyonlarının bankacılık uygulamalarını hedef aldığını belirten yetkililer, yeni versiyonların WhatsApp ve Google Play'in de aralarında yer aldığı popüler uygulamaların arayüzlerinden yararlandığını açıkladılar. Zira kullanıcılar bu uygulamalarda da tıpkı bankacılık uygulamalarında olduğu gibi kredi kartı bilgilerini sıkça paylaşabiliyor.

Yazılımın şimdiye kadar iletişime geçtiği sunucuların yer aldığı ülkeler ise şöyle: Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İtalya, Litvanya ve Hollanda. Tavsiyemiz, her zaman olduğu gibi, uygulamaları gerçek Google Play mağazası dışında farklı kaynaklardan indirmeyin...

Okuyucu Yorumları