Sailfish'li ilk resmi telefon: Aqua Fish

Sailfish işletim sistemi ile çalışan ilk resmi telefonla tanışın. İşte Aqua Fish ve sundukları!

Aqua Fish ortaya çıktı!

Daha çok el hareketlerine uyumlu olmasıyla bilinen Sailfish işletim sistemiyle gündeme gelen Finlandiyalı firma Jolla, düzenlediği bir MWC etkinliğinde sessiz sedasız da olsa "Aqua Fish" adlı dikkat çekici yeni bir cihazı görücüye çıkardı. Sailfish işletim sistemiyle gelen bu telefon firmanın Hintli firma Intex Technologies'le yaptığı işbirliğinin bir ürünü.

Aqua Fish'in Jolla'nın lisanslı bir cihaz kullanıma sunmaya yönelik girişimlerinin ilk örneği olduğunu söyleyebiliriz.

Aqua Fish ("su balığı") adı aslında sadece Sailfish'in ("yelken balığı") okyanus temasıyla uyumlu değil, aynı zamanda Intex'in de halihazırda mevcut olan "Aqua" serisinin bir devamı niteliğinde. Cihaz, Jolla'nın Sailfish sisteminde yer alan "Super Apps" adlı yeni bir özellikle geliyor. Söz konusu özellik yazılımın el hareketi kontrollerini yerel ve kaliteli bazı hizmetlerle entegre ediyor. Örneğin ev ekranından yukarı doğru kaydırdığınızda yerel müzik oynatma hizmetlerine ya da çevrimiçi perakende mağazalara erişebiliyorsunuz.

Qualcomm'un 1.3 GHz hızındaki görece mütevazi işlemcisiyle gelen cihazda 2 GB RAM desteği var. 5 inç'lik ve 720p çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan cihazın 16 GB'lık depolama alanı da genişletilebiliyor.

Okuyucu Yorumları