Samsung Apple'a 290 milyon dolar daha verecek

Samsung, Apple ile büyük kavgasında, belki de bugüne dek yediği en büyük darbeyi yedi!

...Ve son gülen, Apple oldu!

Samsung, daha de Apple'a 1.05 milyar dolar ödemeye mahkum edilmiş ancak tekrar görüşülen davada ceza 598 milyon dolara indirilmişti. Apple'ın itirazı üzerine üçünce kez açılan davada, bu kez sevinen Apple oldu. İndirilen tazminat miktarı, bir kez daha yükseldi...

Apple, Samsung'un kendine ait patentleri izinsiz kullandığını iddia edip, Samsung'dan, ek 380 milyon dolar tazminat istiyordu. Samsung ise, ek olarak, sadece 52 milyon dolar ödemeyi teklif ediyordu. Bazı yorumlara göre bu teklif, Samsung'un, "esinti teknolojiye" sahip telefon sattığını kabul ettiği olarak değerlendiriliyor.

Sekiz jüriden oluşan mahkeme heyeti ise, Samsung'un, Apple'a 290 milyon dolarlık ek bir ödeme yapmasına hükmetti. Böylece Samsung'un ödemesi gereken toplam miktar 888 milyon dolara çıktı. Mahkemenin verdiği ek ödeme kararı, Apple'ın isteklerine çok daha yakın. Bu yüzden, kazananın Apple olduğu açık.

Şimdi, Samsung'un tekrar 1 milyar dolara yaklaşan cezasının firma için ağır bir rakam olduğu ve keyfini çok kaçıracağı konuşuluyor.

Okuyucu Yorumları