Samsung'un telefonlarında büyük açık!

Samsung telefonlardaki bu özellik, kullanıcıların canını yakıyor; hacker'ların ağzını sulandırıyor!

Samsung'ları rehin alıyorlar!

Samsung telefonlarda bulunan uzaktan erişim özelliği, telefonda bir sorun olduğunda arkadaşlarımızın telefona bağlanıp ayarları yapmasına yardımcı oluyor ancak aynı zamanda da büyük bir tehdit içeriyor.

Güvenlik uzmanlarına göre Hacker'lar, bir şekilde telefona zararlı yazılım yüklemeyi başardığında, ki Android ekosisteminde bu hiç zor bir iş değil, telefonun uzaktan erişim özelliğini kullanarak cihaza tümüyle hakim oluyorlar ve telefonun sahibinden fidye almadan telefonu tekrar kullanıma açmıyorlar. Böylece hacker'lar telefonu, kullanıcılarının elindeyken rehin almış oluyor.

Samsung'un uzaktan erişim özelliğinde, telefonu uzaktan kilitleme komutunun telefonun sahibinden gelip gelmediği kontrol edilmediği için bu özellik hacker'ların işine yarıyor. Samsung'un sorunu gidermek için uzaktan erişimle telefonla ulaşan kişilerin telefon sahibinin iznine sahip olduğunu daha sıkı kontrol etmesi ve kilitleme komutu için farklı bir onay prosedürü geliştirmesi gerekiyor.

Öte yandan, Samsung kullanıcıları uzaktan erişim özelliğini kolayca kapatabilirler. Bunun için, şu adımları takip etmeleri yeterli: Ayarlar > Daha Fazla > Cihazımı Bul > Uzaktan Erişim

Bu arada Samsung da, sorunu gidermek için bir yama üzerinde çalıştığını bildirdi.

Okuyucu Yorumları