Samsung, Büyük Patent Davasında Apple'ı Yendi!

Samsung ve Apple arasında 2011 yılından beri devam eden patent savaşı, sonunda Samsung'un büyük zaferi ile sona erdi!

Son gülen, Samsung oldu!

Samsung'un Apple ile yapmış olduğu ana patent savaşı Amerika Birleşik Devletleri federal mahkeme sisteminde neredeyse beş yıldır devam ediyor. Kore devi son olarak davayı, Yüksek Mahkeme'ye taşımıştı.

Şimdiyse karar verildi ve Samsung, Apple'ı mağlup etti. Yargıçlar, tasarım patent ihlalinin tüm ürünü değil, sadece bir bileşeni içerebilir olduğuma karar verdi. Samsung lehine 8-0 oybirliği ile karar verildi. Bu, Apple'ın tüm cezayı, hak ihlalinde olan tüm bir cihazdan talep edemediği anlamına geliyor. Yani Samsung'un, iPhone tasarımlarını kopyaladığı için daha önce kesilen 399 milyon dolarlık cezayı ödemek zorunda kalmıyor; sadece bahsi geçen bileşenlerde elde ettiği gelir üzerinden cezalandırılabiliyor. Yüksek Mahkeme, yeni rakamın belirlenmesi ve dava ek işlemleri için tarafları tekrar alt mahkemeye gönderdi.

Bu dava 2011'de başlamıştı ve Apple başlangıçta 1 milyar dolar almaya hak kazanmıştı. Samsung, sonraki itirazlarla bu miktarı azaltabildi. Şirket geçtiğimiz Aralık ayında Apple'a 548 milyon dolar tazminat ödenesine karşın, kararın değiştirilmesi, tersine çevrilmesi veya tamamen kaldırılması durumunda miktarın kendisine geri ödenmesi hakkının saklı olduğunu belirtmişti. Yüksek Mahkeme'nin kararı, Samsung'a Apple'dan neredeyse yarım milyar dolar geri dönüş şansı verdi.

Bu karar, tarihte en çok dikkat çeken patent savaşlarından birinin sonucu olduğu için teknoloji endüstrisi üzerinde bir domino etkisine sebep olabilir ve artık Samsung, bu kavganın galibi olarak hatırlanacak...

Okuyucu Yorumları