Samsung, ChatOn'un sonu geldi mi?

Samsung'un popüler uygulaması, WhatsApp ve Facebook Messenger'a boyun mu eğiyor!

Samsung'dan veda sinyalleri!

Samsung'un, yakın bir gelecekte ChatOn'u tamamen sonlandırabileceği iddia ediliyor. Zira gelen raporlar bunun çok mantıksız olmadığını söylüyor. Samsung'un Eylül 2011 tarihinde geliştirdiği ve Ekim 2011'den itibaren kullanıma sunduğu anlık mesajlaşma uygulaması ChatOn, 120'den fazla ülkede ve 63 farklı dilde kullanımda olmasına karşılık şirkete pek kar getirmiyor ve geleceği de pek parlak görünmüyor.

Dünya çapında 100 milyon kullanıcı sahibi olan ve Samsung'un mobil cihazlarında da kurulu olarak kullanıma sunulan ChatOn, Verge'ün haberine göre bazı bölgelerde kullanıcılara veda edecek. Şu an Android, iOS ve BlackBerry işletim sistemlerinde bulunabilen ChatOn uygulaması, bazı pazarlarda ise kullanılmaya devam edilecek.

İddia her ne kadar mantıklı gibi görünse de, Samsung'dan gelen cevap tam tersini söylüyor. Samsung yaptığı açıklamada, uygulamanın tüm dünya genelinde kullanılmaya devam edileceğini açıkladı.

Yine de, ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözünü aklımızın bir kenarında tutmamızda yarar var. Şu an anlık mesajlaşma uygulamaları arasında Çin'in WeChat'i lider durumda. 600 milyon kullanıcıya ulaşan WeChat'i WhatsApp ve Facebook Messenger takip ediyor. Dördüncülük ise Skype'ta.

Okuyucu Yorumları