Samsung'dan daha fazla akıllı saat!

Ortaya çıkan yeni patentler, Samsung'un, Motorola'nın izinden gideceğini gösteriyor!

Samsung'da değişim vakti!

Akıllı saatler, günümüzün en havalı teknoloji ürünleri arasında yer alıyor. Ancak, Samsung Gear Live, LG G Watch ve Sony Smartwatch 2 gibi ürünler tam olarak giyilebilir tasarımı ve zarifliğin sınırlarını zorlamış değiller. Diğer yandan Motorola'nın Moto 360'ı ise, herkesin heyecanla hakkında konuştuğu bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun en büyük sebebi ise, daha geleneksel olan dairesel ekranın kullanılması ve bu geleneksel şeklin daha büyük bir kitleye hitap ediyor olması. Bu farkındalığın ardından ise, Samsung da dairesel bir tasarıma geçiş yapabilir gibi gözüküyor.

Yakın zamanda MobileGeeks tarafından fark edilen üç adet patent, Samsung'un giderek daha dairesel tasarımlara yönelebileceğini gösteriyor. Bu patentlerin ikisinde dairesel biçimler kullanılır iken, üçüncü patent yine köşeli bir tasarıma sahip durumda.

Galaxy Gear'ı süsleyen volkan benzeri kamera lensi, bu üç patent ile geri dönüş yapıyor gibi gözükmekte. Ancak lens, bu kez gözümüze sokulmuş durumda değil.

Saat kordonlarında bulunan kameralar, bir şekilde yeni bir hareket algılama sistemine bağlı gibi gözüküyor ancak var olan az detay sebebi ile bu sistem hakkında pek bir fikir sahibi olunamıyor.

Ayrıca, bu tasarımların Android Wear sistemi için mi yoksa Samsung'un kendi Tizen platformu için mi kullanılacaklarını da söylemek henüz mümkün değil. Ancak kesin olan bir şey var: Yakın gelecekte Kore'nin teknoloji devinin daha fazla akıllı saat üretmesini bekleyebiliriz...

Okuyucu Yorumları