Samsung Facebook'u mu kopyalıyor?

Bugünün en büyük teknoloji devlerinden birinin Facebook'u kopyalamak gibi "ilginç" bir planı mı var?

Facebook'u kopyalama planı

The Korea Times'ın iddiasına göre Samsung, önümüzdeki sene Facebook kopyası bir sosyal ağ ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

İddiaya göre Samsung, Facebook'u "kopyalamakla" uğraşıyor ve üzerinde çalıştığı hizmeti şirket içinde "Samsung Facebook" olarak adlandırıyor. Hizmetin önümüzdeki sene devreye gireceğini The Korea Times'a söyleyen Samsung yetkilileri, onun zamanla Facebook'a rakip olacağından umutlu. Samsung'un bu hizmeti sıfırdan geliştirmediği, varolan hizmetlerinden faydalandığı söyleniyor.

Yine iddiaya göre Samsung, sosyal hizmete henüz bir isim vermemiş olsa da onun hakkında bazı önemli kararlar vermiş bulunuyor. Örneğin hizmet, Amazon'un bulut bilişim platformu ile bütünleştirilecek. Bunun yanında Samsung'un telefonları, kameraları, TV'leri ve Blu-Ray player'ları da hizmet ile bütünleştirilecek.

Ancak bu iddia, Samsung tarafından yalanlanıyor. Böyle bir planı olmadığını açıklayan Samsung, haberi "gerçek dışı" olarak nitelendiriyor. Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafını aklımızın bir köşesinde tutmaya devam edelim; ileride neler olacağı hiç belli olmaz...

Okuyucu Yorumları