Samsung Galaxy Note 7 için yeni patent!

Samsung'un, Galaxy Note 7'de olacağı konuşulan belki de en ilginç yenilik için yeni bir patent aldığı ortaya çıktı!

Galaxy Note 7 için yeni patent!

Samsung'un yeni amiral gemisinin adının Galaxy Note 7 olarak resmileşmesinin ardından telefon, şimdi de özellikleriyle resmiyet kazandı. Artık telefonun ağustos ayı içinde tanıtılması kesin gibi görünüyor. Resmileşen özellikler arasında ise bilindiği gibi en dikkat çeken nokta, Note 7'nin iris tarayıcısı. Evet, telefonda bir göz tarayıcı göreceğiz. Peki hepsi bu kadar mı?

Samsung, göz tarayıcıya geçişi Note 7 modeliyle yapıyor, fakat hepsi bu kadar değil. Samsung'un zaten bir süredir "iris"le ve dolayısı ile gözle video kaydı yapmak üzerine çalışmaları olduğu biliniyor. Şimdi bunun için farklı bir adım daha atan Samsung, bu konuda bir patent daha aldı.

Samsung'un yeni aldığı patent, "çoklu-kamera tanıma sistemi" olarak tanımlanıyor. 3 farklı kameradan oluşacağı görünen bu yeni iris tanıma sistemi, yüz ve gözleri tarayarak kullanıcının imajını yaratacak. Bu sayede kullanıcılar, cihaza erişmeden önce daha güvenli bir sistemden geçecek.

Elbette Samsung'un bunu yalnızca akıllı telefonlarında kullanmayacağını kestirmek güç değil. Muhtemelen dizüstü bilgisayar ve giyilebilir cihazlarına da bu teknolojiyi yerleştirecek. Bunun yanı sıra Nesnelerin İnterneti ve ona bağlı olan pek çok cihazda da bu yeni iris tanım sistemini görebiliriz.

Okuyucu Yorumları