Samsung Galaxy Note 7'ler neden patlıyor?

Samsung Galaxy Note 7'ler neden patlıyor? Siz de Galaxy Note 7 satın aldıysanız ne yapmanız lazım? Açıklıyoruz...

Galaxy Note 7'ler neden patlıyor?

Samsung, Galaxy Note 7 ile Note ailesinin - hatta akıllı telefon ailesinin - en başarılı modelini ortaya koymuş olsa da, büyük talihsizlik yaşadı. Patlama haberlerinin gelmeye başlamasıyla global çapta büyük yankı uyandıran Note 7, hızlı bir şekilde satıştan kaldırıldı ve Samsung tarafından geri çağrıldı. Satılan milyonlarca Note 7'nin arasında yalnızca 35 tanesi patlamış olsa da, kullanıcıların tedirgin olmasını ve her ihtimale karşı tüm telefonları geri çağıran Samsung'un bu işten 1 milyar dolar civarında zarar etmesi bekleniyor. Peki, patlamanın ardındaki sır ne?

Samsung'un İngiliz resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre pil hücresinde anot ve katotun birbirine temas etmesiyle pil aşırı ısınmaya başlıyor ve bunun ardından da bataryanın patlaması meydana geliyor. Çok nadir görülen bir üretim hatası olduğu söylenirken, patlamalar şimdilik 35 olarak kayda geçmiş durumda. Bunlardan 17'si Kore, 17'si ABD ve 1'i Tayvan'da gerçekleşti. Ülkemizde ise henüz bir patlama vakası gerçekleşmemekle birlikte Samsung Türkiye'nin bu konuda önemli çalışmaları mevcut.

Aldığımız resmi bilgiye göre Türkiye'de 10 bin adet satılan Note 7'nin, yalnızca 15 gün içinde yenileriyle değiştirilmesi sağlanacak. Öte yandan Note 7 sahipleri, Samsung İletişim Hattı'nı (444 77 11) arayarak, seçenekleri hakkında bilgi alabiliyorlar. Seçenekler arasında Note 7'lerini yenileri ile değiştirebilme, para iadesi alabilme veya farklı bir Samsung akıllı telefon alarak aradaki fiyat farkını da geri alabilme güzel çözümler yer alıyor.

Okuyucu Yorumları