Samsung Galaxy S6 Edge+ Ön İnceleme

Samsung'un yeni dev telefonu Galaxy S6 Edge+'ı denedik! Ön inceleme raporumuz, içeride...

Galaxy S6 Edge+ Ön İnceleme

Samsung'un büyük ekranlı bir Galaxy S6 Edge'i piyasaya süreceği zaten daha önce de biliniyordu. Ve Koreli dev, beklenen telefonunu, yani Galaxy S6 Edge+'ı bugün düzenlediği etkinlikte tanıttı. Biz de, telefonu kısa süre için deneme imkanı bulduk ve ön incelememizi gerçekleştirdik.

Açık konuşmak gerekirse Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 Edge'in üzerine pek bir şey koymuyor. 5.1 inç'lik ekran, yerini 5.7 inç'lik daha büyük bir ekrana bırakmış durumda. Ekran yine Super AMOLED teknolojisi ile üretilmiş ve sunduğu çözünürlük de yine QHD (2.560 x 1.440). Ancak, doğal olarak piksel yoğunluğu biraz düşüyor. Sonuçta önümüzde duran ekran, S6 Edge'in ekranının genişletilmiş hali.

Ekranın çok başarılı olduğu hemen dikkat çekiyor. S6 Edge'in ekranının zaten başarılı bir ekran olduğu düşünülürse, yeni telefondan aksini beklemek de olmazdı. Renkler son derece başarılı görünüyor ve görüntüler son derece keskin, net.

Telefonda 8 çekirdekli Exynos işlemci bulunuyor. RAM miktarı ise, yine 4 GB. İşlemci ve 4 GB RAM bir araya geldiğinde, performans da, kısa süreli de olsa yaptığımız denemelerde son derece yüksek oluyor. 32 ve 64 GB'lık iki farklı depolama alanı seçeneği sunan Galaxy S6 Edge+, bir bellek kartı yuvasına ne yazık ki sahip değil. Yani dahili belleği genişletme şansınız yok.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Ön İnceleme

Samsung'un Galaxy Note Edge'i piyasaya sürdüğünden beri, kıvrık kenarlarla ne yapacağına karar veremediği bir gerçek. Galaxy S6 Edge ile devam eden bu durum, şimdilik Galaxy S6 Edge+ için de geçerli. Kenarlardan kaydırarak açılan uygulamalar, daha önceki deneyimlerimizden çok farklı değildi. Ancak Samsung, bu kenarları çok daha kullanışlı hale getireceğinin sözünü veriyor.

Kamera konusunda da önemli bir yenilik söz konusu değil. 16 megapiksellik kamera, RAW desteği kazanmış ve Galaxy Note 5'de olduğu gibi, canlı video yayını yapma imkanı sunuyor. Çekilen fotoğrafların telefon ekranında çok iyi göründüğü tartışılmaz. Ama fotoğrafları bilgisayara aktardığımızda nasıl bir sonucun ortaya çıkacağını şu anda bilmemiz mümkün değil.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Ön İnceleme

3.000 mAh'lık batarya, ilk bakışta telefona tam günlük gücü sağlayacak gibi görünüyor. Ancak bu kadar büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekranın bataryayı ne kadar zorlayacağı şimdilik soru işareti.

Galaxy S6 Edge+, kısaca özetlemek gerekirse, Galaxy S6 Edge ve Galaxy Note 5'in bir karışımını andırıyor. Galaxy S6 Edge+'de S pen kullanamıyorsunuz ama çok büyük bir ekrana sahip oluyorsunuz. Eğer büyük ekranlı telefonlar sizin için olmazsa olmaz değilse, S6 Edge'den Galaxy S6 Edge+'a geçmeniz için bir neden yok.

Okuyucu Yorumları