Samsung Galaxy S8'den önemli haberler var

Samsung'un gelecek amiral gemisi Galaxy S8'de bunlar olursa, telefon tadından yenmeyecek gibi...

Galaxy S8'den önemli haberler

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S7'den sonra konuşulmaya başlanan Galaxy S8 için çok sayıda söylenti var. Bunlardan biri kuşkusuz artık yeni amiralin ek bir kavisli modelle gelmeyeceği. Söylenenlere göre Samsung, Galaxy S8'i tek başına kavisli model olarak tasarlayacak. Yani Galaxy S8 edge şeklinde bir model olmayacak. Ancak yalnızca tek söylenti bu değil. Gelen diğer bilgilere göre Galaxy S8, Exynos 8895 işlemci ve Mali-G71 GPU'yu da bizlere sunacak.

SamMobile'ın raporuna göre Samsung'un yeni Galaxy S modelinde 10nm Exynos yonga seti kullanılacak. Exynos 8895 işlemciyle beraber, ARM'nin yeni Mali-G71 GPU'su da grafik hanesinde yer alacak. Bununla beraber Mali-G71'in, halihazırda kullanımda olan Mali-T880 MP12 grafik yongasına göre 1.8 kat daha hızlı olduğu söyleniyor. Öte yandan GFXBench sonuçlarına göre bu grafik yongası, Snapdragon 830'un getirdiği Adreno GPU'dan da hızlı.

ARM, Mali-G71 yonga setini geçtiğimiz mayıs ayında açıklamıştı. Yeni nesil GPU mimarisinin ilk örneği olan Mali-G71, Mali-T880'e oranla yüzde 20 oranla daha enerji dostu ve yüzde 40 oranında daha yüksek performans vadediyor. Ayrıca GPU, Vulkan API ile de uyumlu.

Hal böyle olunca bu grafik işlemcinin sanal gerçeklik kısmına büyük hizmet etmesi bekleniyor. Elbette 4K desteği de yer alacak. Bununla beraber Galaxy S8 için önemli bir iddia da, bu telefonun Samsung'un ilk 4K ekranlı modeli olacağına ilişkin. Umarız bu gerçek olur. Elbette önümüzde beklememiz gereken uzun bir süre var. Zamanla detaylar netleşecektir.

Okuyucu Yorumları