Samsung, Gear VR İadesini Kabul Etmedi!

Galaxy Note 7'siyle birlikte Gear VR'ı da iade etmek isteyen kullanıcıya soğuk duş!

Note 7'ye "evet", Gear VR'a "hayır"

Galaxy Note 7 defterini artık tamamen kapatan Samsung, halen bu cihazı elinde bulunduran kişilere de ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Güney Koreli dev bu doğrultuda Note 7'yi geri getiren kullanıcılara başka bir Samsung telefonu vermenin yanında ilgili cihazın GSM operatörü ve perakende partnerleri tarafından satılan başka bir akıllı telefon modeliyle değişim gibi seçenekler de sunuyor.

Diğer yandan firmanın bu değişim işlemi açısından bazı sınırları olduğu da anlaşılıyor. Örneğin Galaxy Note 7'yi geri veren ve bununla birlikte aynı dönemde satın aldıkları Gear VR başlığını da verip geri ödeme hayali kuranların boşa ümitlenmemesi gerektiğini söyleyelim. Zira SamMobile'da yer alan habere göre bunu hedefleyen bir kullanıcının Note 7'nin yanında Gear VR için de istediği iade talebi, Samsung tarafından geri çevrildi. Firma bu kararına neden olarak da Gear VR'ın diğer Samsung cihazlarıyla sorunsuz bir biçimde çalıştığını gösterdi.

Gear VR başlığı, Galaxy Note 7'yi aldıktan sonra sipariş eden müşteri, Note 7'nin ilk geri çağırma programına da katıldığını ama ardından devam eden malum sorunlar yüzünden Note 7'ye yönelik Gear VR desteğinin de çekildiğini belirtiyor. Samsung buna rağmen Gear VR'ın olası bir iadesi için herhangi bir geri ödeme yapmış değil.

Firma tarafından yapılan açıklamada söz konusu Gear VR modelinin 30 günlük iade limitinin dışına çıktığı ve diğer Samsung telefonları tarafından desteklenmeye devam ettiği belirtiliyor. Bunun elbette doğru bir politika olduğunu söyleyebiliriz. Zira Gear VR, gerçekten de diğer Samsung telefonları için desteğe sahip ve firma, Note 7'lerini Galaxy S7 ya da S7 edge'le değiştirmeyi planlayan kullanıcılara kolaylık sağlıyor...

Okuyucu Yorumları