Samsung için Android'e veda zamanı!

Samsung, tam anlamıyla olmasa da, Android'e "güle güle" demenin eşiğinde...

Android'e veda zamanı!

Giyilebilir teknoloji birçokları için revaçta ama teknoloji pazarına göre halen gelişmesi gereken bir ürün zinciri. Samsung, şu an için sektörün bir anlamda lideri konumunda ve ürettiği farklı akıllı saatler ile birçok kullanıcıya çoktan ulaştı bile.

Yine de aradığını tam anlamıyla bulamayan Samsung, sonunda radikal bir karar alarak, akıllı saatleri için Android işletim sistemini "sırtından bıçaklayarak", yine açık kaynak kodlu olan, Linux tabanlı kendi işletim sistemi Tizen'i seçti. Çoktan kullanıma açılan bu yeni güncelleme, Gear 2, Gear 2 Neo ve Gear Fit cihazlarını ve ilk modelleri de etkiliyor. Yani ilk üretilen Galaxy Gear'ların sahipleri de her türlü yenilikten nasibini alarak, bir anlamda Gear 2'nin tüm nimetlerinden yararlanabilecekler. Tizen güncellemesi ile birlikte cihazlar, uyuma süremizi, hareketlerimizi ölçen yeniliklere sahip olacaklar.

Tizen 2.2.0 beraberinde stand music, özel kilitleme, yeni yazı karakteri boyutu ve modeli, saat yüzleri, duvar kağıtları ve tuş ayarlarına daha kolay ulaşım sağlayacak. Güncellemenin ön incelemesini yapan SamMobile ise Tizen güncellemesini yapacak tüm kullanıcıların bilgilerini Samsung Kies üzerinden yedeklemeleri yönünde uyardı. Zira yeni güncelleme sistem içerisindeki tüm bilgileri silerek, yeni işletim sistemini kuracak...

Okuyucu Yorumları