Samsung Internet Bir Milyardan Fazla İndirildi

Samsung'un internet tarayıcısı Samsung Internet, bir yıl içerisinde indirme sayısını ikiye katladı

Samsung'un tarayıcısı yükseliyor!

Samsung'un telefonlarında sunduğu internet tarayıcısı Samsung Internet, büyük bir kilometre taşını geride bıraktı. İnternet tarayıcısı, Google Play Store üzerinde bir milyar indirme sayısını aştı.

Samsung Internet'in yalnızca 12 ay kadar önce 500 milyon indirme sayısına ulaşmış olması, bu başarıyı daha dikkat çekici kılan bir detay. Bu rakam, tarayıcıyı ayrıca Android platformu için geliştirilen Mozilla Firefox ve Opera Browser'ın toplamından daha popüler yapıyor.

Elbette ki Samsung Internet'in oldukça geniş Samsung akıllı telefon ailesinin her bir üyesinde ön yüklü olarak gelmesi, uygulamanın bir milyar sınırını aşmasına yardımcı olan etken. Her satın alınan ve aktive edilen yeni bir Samsung Galaxy, Google Play adına bir indirme rakamına tekabül ediyor. 2018 yılını lider bitiren Samsung'un yüksek satış rakamları da Samsung Internet uygulamasının diğer tarayıcılara kıyasla çok fazla sayıda Android cihazda bulunmasını sağlıyor.

Elbette bu konuda Samsung Internet'in üstünlüğünün bir istisnası var: Google Chrome. Samsung Internet her Samsung Galaxy akıllı telefon modelinde ön yüklü geliyor olsa da Chrome, tüm Android cihazlarda ön yüklü olarak bulunuyor. Bu ise masaüstü tarayıcı kullanım rakamlarında zirvede olan Google Chrome'u Android platformunda da yenilmez kılıyor.

Samsung Internet, üretici fark etmeksizin Android 5.0 Lollipop veya daha yeni Android sürümünü çalıştıran tüm akıllı telefon modellerinde kullanılabiliyor ve Android'e sunulan tarayıcılar arasında birçok kullanışlı özelliğe sahip oluşu ile diğer tarayıcılardan ayrılıyor. Ancak bunun yanında "zayıf" olarak nitelenebilecek eklenti desteği Samsung Internet'in en büyük dezavantajı olarak göze çarpıyor. Samsung Internet ayrıca bazı Samsung Galaxy modellerinde diğer cihazlara kıyasla ek olarak iris sensörü ile oturum açma gibi özellikler de sağlıyor.

İnternet performansı göz önüne alındığında Samsung'un uzun süredir iyi bir iş çıkardığı biliniyordu ancak SamMobile'a göre tarayıcı, internet kullanımında Google Chrome'dan dahi daha yüksek bir performans sunabiliyor. Samsung'un aktif olarak her yeni versiyonda yeni özellikler ve geliştirmeler sunuyor olması ise Samsung Internet adına büyük bir artı. Bu tablo göz önüne alındığında Samsung Internet, Samsung kullanıcılarınına (ve bu uygulamayı kullanan diğer Android kullanıcılarına) tarayıcı konusunda Google Chrome'u aratmayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları