Samsung, Japonya'yı terk mi ediyor?

Samsung, tüm dünyada olduğu gibi, bu önemli teknoloji ülkesinde de çok ağır bir düşüş yaşıyor!

Samsung'un inanılmaz düşüşü!

Samsung'un Japonya'daki satışları hiç iyi gitmiyor. Özellikle büyük bel bağlanan Galaxy Note Edge modelinin Japonya'da pek ilgi görmemesi, Samsung'u önümüzdeki dönem için kara kara düşünmeye itmiş durumda. Gelen raporlara göre Galaxy Note Edge'in Japonya'daki satış sonuçları yalnızca 10 bin üniteyle sınırlı durumda. Galaxy S5 için de iyi haberler gelmiyor. Samsung'a Japonya'da en büyük darbeyi vuran şirket ise tahmin edilebileceği gibi Apple.

Gelen raporlara göre Samsung, şu sıralarda Japonya'dan geri çekilmeyi bile gözden geçiriyor. Zira Güney Koreli şirketin Japonya'daki pazar payı yüzde 17'lerden yüzde 4'lere kadar gerilemiş durumda. Buna karşılık Samsung'un en büyük rakibi Apple'da ise, Japonya özelinde yüzler gülüyor. Özellikle iPhone 6 ve 6 Plus ile Japonya pazarını domine eden Apple, Samsung'un gözden düşmesinde en büyük etken.

Ancak Samsung'un elinde son bir kozu daha var: Galaxy S6. Önümüzdeki günlerde MWC 2015'te tanıtılması beklenen Galaxy S6 ile Samsung, Japonya'da yeniden bir ivme yakalayabilecek mi, yoksa pazardan çekilecek mi; hep birlikte göreceğiz...

Okuyucu Yorumları