Samsung'a göre Knox eleştirileri yersiz

Samsung, çok tartışılan yazılımıyla ilgili eleştiriler hakkında nihayet açıklama yaptı!

Samsung'tan Knox açıklaması

Samsung, ABD hükümetinin de kullandığı güvenlik yazılımı Knox'ta herhangi bir güvenlik açığı olmadığını söyleyen bir blog yazısı yayınladı. ABD yönetiminin kısa bir süre önce yeşil ışık yaktığı Knox, bir Alman blog yazarının hedefi olmuştu. Yazar, yayınladığı uzunca makalede Knox'un güvenliğini eleştirmişti.

Samsung Knox, telefonlarda işle ilgili ve kişisel ortamları birbirinden ayırmaya yönelik bir "konteyner" sunuyor. Android ile entegre olan teknoloji, kurumsal verilerin ve çalışanların gizliliğinin korunmasını amaçlıyor. Knox'un güvenliğine gelen eleştiriler, onun ABD hükümetinin ağlarında kullanılmaya başlanmış olması nedeniyle endişe verici olarak değerlendiriliyor.

Güney Kore merkezli firmaysa, resmi Knox blog'unda iddiaları şöyle geri püskürttü: "İddiaları detaylı olarak inceledik ve varılan sonuçların Knox kurumsal çözümleri için hatalı olduğunu bulduk. Knox parolası ve anahtar yönetiminin en yüksek güvenliği sunduğu konusunda müşterilerimiz emin olabilirler." Bununla birlikte Samsung, Knox'un şifreleme anahtarını konteynerin'in TrustZone'daki dosya sistemine kaydettiğini söyledi. Samsung'a göre blog'da iddia edildiğinin aksine bu anahtara erişim, sıkı bir denetim altında bulunuyor ve onu sadece güvenlir sistem işlemleri geri getirebiliyor. Sistemin ele geçmesi durumunda ise Knox Trusted Boot, konteyner anahar deposunu kilitliyor.

Okuyucu Yorumları