Samsung, Note 7'nin Faturasını Kime Kesecek?

Note 7'nin yol açtığı felaketin ardından, Samsung çalışanları arasında büyük bir korku yaşandığı iddia edildi!

Samsung faturayı kime kesecek?

Yılın sonuna doğru yaklaştıkça firmaların yıllık performans değerlendirmeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Bu konuda en çok gergin olan çalışanlar ise muhtemelen Samsung bünyesinde olanlar. Zira Galaxy Note 7'nin yol açtığı tarihi fiyasko firma içerisinde çalışanlar açısından da birçok değişikliği gündeme getirebilir.

Firma Note 7'nin yol açtığı bitmek bilmeyen sorunların ardından cihazı tamamen geri çağırdığını ve satışını da durduğunu açıklamış ve bu kararın da firmaya 5 milyar dolara mal olacağı tahmin edilmişti. Reuters'te yer alan rapora göre mevcut tablo nedeniyle Samsung çalışanları arasındaki endişe had safhaya çıkmış durumda. Zira spekülasyonlar bazı çalışanların yıl sonunda işini kaybedebileceğine işaret ediyor.

Samsung içerisindeki birimler arasında en çok stresi yaşayanlar ise elbette mobil birimde yer alanlar. Firmanın diğer birimlerinde çalışanların iddiasına göre bu mobil birimdeki çalışma operasyon hızı ve alınan çabuk kararlar ve yapılan değişiklikler sonunda Note 7 gibi bir felakete yol açtı. Fakat işin ilginç yanı ise Samsung yetkililerinin Note 7'nin yanmasına ve patlamasına neden olan şeyi bilmediklerini ifade etmeleri. Bu da doğal olarak ekipteki gerilimi daha da arttıran bir belirsizlik.

Firmanın Reuters'e yaptığı açıklamaya göre Samsung halihazırda herhangi bir yönetim değişikliği ya da yeniden yapılanma planlamıyor. Diğer yandan aralarında mobil birim müdürü Koh Dong-jin'in de yer aldığı en üst düzey yöneticilerin işine son verileceği söylentileri bitmek bilmiyor.

Okuyucu Yorumları