Samsung, Note Serisini Tamamen Öldürüyor Mu?

Samsung'un Galaxy Note serisini tamamen öldüreceği iddialarına bir yenisi daha eklendi; Samsung'dan ilk kez bir açıklama geldi!

Kafa karıştıran Note 7 açıklaması!

Samsung'un Galaxy Note 7'de başına gelenlerin yaralarını sarması biraz zaman alacak. Ancak yeni bir iddiaya göre firma, Note serisini tamamen bitirmeyi düşünüyor. Yeni bir rapor, Samsung'un Note serisinin adının lekelendiğini, firmanın basit bir isim değişikliği yerine seriyi tamamen öldüreceğini iddia ediyor.

Daha önce de isimsiz kaynaklar tarafından ortaya atılan iddianın bu seferki kaynağı olan Güney Kore merkezli haber sitesi Newsis, Samsung'un artık senede yalnızca bir amiral gemisi telefon tanıtabileceğini ileri sürdü. Rapora göre piyasaya sürülecek telefonlar Samsung Galaxy S amiral gemisinden ibaret olabilir. Firmanın daha az üst seviye telefon çıkarması, kaliteye daha çok odaklanmasına izin verecek.

Normalde uzun bir süredir her yıl; yılın ilk yarısı bir adet Galaxy S ve yılın ikinci yarısı bir adet de Galaxy Note modeli olmak üzere toplamda iki model piyasaya süren firma bu stratejisini yılda bir amiral gemisi modeli olacak şekilde değiştirebilir.

Samsung da, yaptığı açıklamada bu iddiayı ne doğruluyor; ne de yalanlıyor. Konuyla ilgili SamMobile'a konuşan bir Samsung yetkilisi şu ifadeleri kullandı: "Samsung, mevcut iki amiral gemisi stratejisini değiştirmek gibi bir planı tedarikçileriyle paylaşmadı, fakat böyle bir plan söz konusu olursa bu durum bazı tedarikçileri bir yere kadar etkileyecektir. Şu an için, Samsung'un yaşanan son Note 7 fiyaskosunu telafi etmek için yapabilecekleri çok kesin değil, ama firmanın mevcut pazarlama stratejisi ve ürün portfolyosunda bazı değişiklikler yapacağı çok açık."

Böyle bir iddia ilk bakışta pek ikna edici görünmüyor. Samsung'un Note serisini tamamen ortadan kaldırması ve yerine herhangi bir telefon koymaması, firmanın büyük bir gelir kaybına uğraması anlamına gelecektir. Korea Herald'a göre ise henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil. Bununla birlikte böyle bir kararı vermek için Samsung, bizce çok fazla beklemeyecek.

Okuyucu Yorumları