Samsung, plastiğe "dur" dedi!

Samsung, bir türlü vazgeçemediği plastik sevdasından vazgeçiyor. Yeni Galaxy'ler işte böyle olacak!

Samsung, plastiğe "dur" dedi!

Samsung, Galaxy akıllı telefon ve tabletlerde yoğun olarak kullandığı plastik malzemeden vazgeçmeye hazırlandığına işaret eden bir ortaklığa girdiğini açıkladı. Samsung'un beraber çalışacağı firma şu an kullanılmakta olan polikarbonat malzemeden çok daha sağlam olan karbon fiber konusunda uzman bir firma: SGL Group.

İki firma yarı yarıya ortaklıkla Samsung SGL Carbon Composite Materials isimli bir işbirliğine giriyor. İşbirliği sonucunda geliştirilen malzemeler Samsung ürünlerinde kullanılacak. Samsung konuyla ilgili basın açıklamasında, "Ortaklığın uzun vadede Samsung'a karbon fiber malzeme sağlamasını, tüketici elektroniği, tıbbi cihazlar ve mühendislik uygulamaları gibi alanlardaki girişimleri desteklemesini bekliyoruz" ifadelerine yer veriliyor. Samsung'un karbon fiber malzeme alanında lider konuma gelmesini sağlayacağı iddia edilen bu girişimin, firmanın şimdiye kadar kullandığı plastik malzemeden vazgeçtiği anlamına geldiği yorumları yapılıyor.

Samsung daha önce Galaxy S3 ve Galaxy S4 gibi cihazlarda plastik malzeme kullanımını savunmuş, bunun ürünlerin daha hızlı ve etkili bir şekilde üretilmelerini sağladığını iddia etmişti. Ancak nispeten sağlam alüminyum kasalara sahip olan HTC One ve iPhone 5 gibi rakipler, Samsung'un malzeme tercihinden dolayı eleştirilmesine yol açmıştı.

Okuyucu Yorumları