Samsung SleepSense ve SmartThings'i tanıtttı

Samsung'un IFA 2015'te gerçekleştirdiği tanıtım, yeni ve ilginç ürünlere ev sahipliği yaptı!

Samsung'un IFA bombaları!

Güney Koreli elektronik devi Samsung, Berlin'de düzenlenen IFA 2015 etkinliğinde SleepSense uyku takip cihazını tanıtarak SmartThings ev otomasyon sistemi hakkında daha fazla ayrıntı sundu.

Şirketin tanıttığı SleepSense disk sensörü yastık altına yerleştirilerek uygulama aracılığı ile uyku düzeninin gözlemlenmesini sağlıyor. Samsung, ikinci nesil akıllı ev otomasyonu SmartThings Hub ürününün 99 dolarlık fiyat etiketiyle ABD ve Kanada'daki online alışveriş sitelerinde mevcut olduğunu ve önümüzdeki aydan itibaren de ABD'deki perakende mağazalarında yer alacağını duyurdu.

SmartThings teknolojisi tüketicilerin akıllı telefon, saat ve diğer cihazlarla evdeki aletleri kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Samsung, Smart Hub 2.0 duyurusu ile birlikte yeni bir ev izleme abonelik hizmeti de tanıttı. Bu sistemle birlikte yangın, sel, sıhhi tesisat sızıntısı ve fırtına gibi acil durumlarda belirlenen kişilerin akıllı telefonlarına uyarı mesajı gönderilerek çağrı yapılabilecek. Premium hizmetle birlikte kamera kayıtları gibi servisler de sunulabilecek.

Samsung aynı zamanda SmartThings için BMW ve Volkswagen gibi otomotiv devleriyle işbirliği yapacağını açıkladı. BMW araçlarda SmartThings Hub bildirimleri gösterge panelinde doğrudan gösterilecek ve ilgili uygulama aracılığı aracın durumu takip edilerek kilitler uzaktan kontrol edilebilecek.

SleepSense uyku takip cihazı SmartThings ile bağlantılı çalışabilecek. Böylece kullanıcının uykuya dalma zamanında TV'nin kapatılması ve klimanın ayarlanması gibi işlemlerin otomatik olarak yapılabilmesi sağlanacak. Cihaz "Akıllı Alarm" özelliği ile uyku verilerini analiz ederek kullanıcıyı uyanmak için en müsait zamanda yavaş yavaş uyandırabilecek.

Okuyucu Yorumları