Samsung'tan yeni launcher: Terrain Home

TouchWiz arayüzüyle tanıdığımız Samsung, yeni Android launcher'ını indirmeye sunarak şaşırttı!

Samsung'tan yeni launcher!

Android'li telefonlarında kendi geliştirdiği TouchWiz arayüzünü geliştiren Samsung, yeni bir launcher tanıtarak herkesi şaşırttı. Terrain Home adındaki, henüz beta aşamasındaki launcher, piyasadaki her launcher'dan bir özellik alıp harmanlayarak önümüze sunuyor.

Basitlik için her şeyi tek bir yere sığdırmayı amaçlayan Terrain Home, bunu şaşırtıcı biçimde başarıyor gibi görünüyor. Terrain Home'un öne çıkarılan iki işlevi Arama ve Kenar çubuğu. Giriş ekranınız, varsayılan olarak AOSP tabanlı giriş ekranlarına veya Tebuchet'e benziyor, ancak dock üzerinde sizi launcher'ın ana işlevlerine ulaştıran üç düğme bulunuyor. Launcher'ın ana özelliklerine ise bir sürükleme hareketiyle ulaşabiliyorsunuz. Yukarıya doğru sürüklediğinizde Arama işlevi açılıyor. Sağa doğru sürüklediğinizde uygulama listesi, tersini yaptığınızda Kenar çubuğu açılıyor. Aşağı doğru kaydırdığınızda ise uyarı bölmesi ekrana geliyor.

Arama işlevi, siz yazmaya başlar başlamaz uygulamalarınız ve kişileriniz içerisinden eşleşmeleri göstermeye başlıyor. Daha fazlası için Google, Maps, Play Store, Yelp veya YouTube üzerine dokunabiliyorsunuz.

Samsung'tan yeni launcher: Terrain Home

Terrain Home'un sundukların bunlarla sınırlı değil. Keşfetmek isterseniz, onun APK dosyasını buradan indirebilirsiniz. Beta sürüm, Google Play'de de indirmeye sunuluyor ancak şu an sadece ABD'de yaşayanlar onu yükleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları