Samsung TV'lerde gizemli reklam!

Samsung'un akıllı televizyonları sadece bizi dinlemiyor; aynı zamanda "araya reklam da alıyor!"

Araya reklam alan televizyon!

Samsung'un akıllı TV'lerini kullanan bazı kullanıcılar, televizyon üzerinden seyrettikleri özel, kendi videolarında, Pepsi reklamı görüntülendiğini rapor ederek şikayette bulundular.

Önce, Plex medya sunucu üzerinden Samsung TV'lere gönderilen kişisel videolarda ortaya çıkan Pepsi reklamlarının, video oynadığı sırada videoyu durdurup ortaya çıktığı ve ekranda bir süre sessizce kaldıktan sonra tekrar videoya dönmenin mümkün olduğu şikayetleri internette göründü. Ardından Avustralya'da Foxtel servisine abone olan kullanıcıların da Samsung TV üzerindeki Foxtel uygulaması üzerinden kişisel videolarını seyrederken aynı Pepsi reklamlarını gördükleri ortaya çıktı. Foxtel şirketi ise bu reklamla bir ilgileri olmadığını ancak söz konusu reklam uygulamasının kabul edilemez olduğunu ve Samsung'la konuyu görüşeceklerini açıkladılar.

Öyle görünüyor ki, Samsung reklam geliri elde etmek için insanların kendi telefonları, kameraları ile çektikleri videoları seyrederken reklam göstermeye karar verdi ve doğal olarak, kullanıcılarından tepki görmeye başladı. Eğer televizyonları müşterilerine ücretsiz dağıtıp sonra reklam gösterme yoluna gitse kimsenin şikayeti olmazdı ama şu anki durumda uygulama, pek de mantıklı görünmüyor.

Samsung, geçtiğimiz gün de, televizyonların yanında özel konuşmalar yapmamamız gerektiği konusunda ilginç bir uyarı yayınlamıştı.

Okuyucu Yorumları