Samsung'un Galaxy Round modeli ne kadar sattı

Samsung'un farklı cebi, "kavisli" Galaxy Round'dan ilk satış rakamları geldi ama pek de parlak değil

Samsung'u üzen Galaxy!

Samsung'un geçen yıl duyurduğu "kavisli" ekran teknolojisi üzerine bu yıl piyasaya sürdüğü "kavisli" ekrana sahip modeli Galaxy Round'un satışları, beklenenin çok altında kaldı.

Büyük umutlarla piyasaya sürülen akıllı saat Galaxy Gear'ın yeterince ilgi görmediği ve (Samsung tarafından yalanlansa da) satış rakamlarının çok düşük kaldığı iddiası üzerine kavisli ekranıyla devrim yaratacağı umulan Galaxy Round'un da, her ne kadar belli bölgelerde satışa sunulmuş da olsa, sadece 100 bin adet düzeyinde satılması büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Satıştaki bu başarısızlığın sebebi olarak, cihazın farklı yapısının insanları korkutması olduğu düşünülüyor. İnsanlar merak ederek cihazı denemek için mağazalarda büyük ilgi gösterseler de "garip" formu nedeniyle telefonu ceplerinde görmek istemedikleri anlaşılıyor. Zira telefonun "kavisli" kasası ceplerde rahatsız edici bir ağırlık ve kabartı yaratırken, cihazın masa üzerinde dengesiz durması gibi sebeplerle insanların "kavis" meselesini sevmediği düşünülüyor.

Kıvrılabilir ekran konusunda inanların hayal ettiği telefon, bir silindir üzerine sarılıp çıkarılabilen gerçek anlamda esnek bir ekrana sahip telefonken, teknoloji firmalarının henüz bu aşamaya gelemeyen esnek ekranları kavisli telefon kasalarının içine sıkıştırarak satışa sunması, kullanıcıların ilgisini çekmemiş gibi görünüyor. Ancak bu başarısızlığın, gerçek kıvrılabilir ekranların ortaya çıkışında tekrarlanması beklenmiyor.

Okuyucu Yorumları