Samsung ve Google, sonunda kapıştı!

Google ve Samsung arasında, en üst düzeyde yaşanan sert tartışma şok etkisi yarattı!

Ve sonunda kapıştılar!

Google ve Samsung sonunda beklenen kavgaya başladı. Samsung'un akıllı cihazlar için geliştirdiği Tizen OS işletim sistemini son dönemdeki akıllı cihazlarında yoğun olarak kullanması ama buna karşılık Android Wear işletim sistemi için sadece Gear Live ürününü piyasaya sürmüş olması ortakların arasını fena gerdi.

Google'on CEO'su Larry Page'in Samsung'un yöneticileri ile bir toplantıda derdini bir hayli yüksek sesle anlattığı ve toplantının son derece tartışmalı geçtiği de içeriden sızan bilgilerin arasında yer alıyor.

Samsung bir süredir Android'e alternatif olarak Tizen OS işletim sistemini geliştiriyor ve bunu gelecekteki ürünlerine kullanacağını dile getiriyordu. Ancak Android ekosisteminin en çok ürün satan üreticisi olan Samsung'un Android'den uzaklaşması Google için hiç iyi bir haber değil ve haliyle Google, Tizen OS'lu her üründe Samsung'a tepki gösteriyor. Perde önünde iki firma da el sıkışıp gülümsüyor olsa da perde arkasında iplerin her an kopmak üzere olduğunu artık herkes dile getiriyor.

Okuyucu Yorumları