Samsung ve HTC ceplere 3DMark tekmesi!

Samsung ve HTC'nin bu çok önemli cepleri, "hile yaptıkları" nedeniyle fena bir engel yediler!

Samsung ve HTC'ye hile şoku!

Samsung ve HTC'nin bazı cepleri, Android'deki hız testi uygulaması 3DMark tarafından hile yoluyla sonuçları değiştirmeye çalıştıkları nedeniyle engellendiler.

İki cep devi için utanç verici durum, 3DMark'ın geliştiricisi Futuremark'a göre firmaların hız testi uygulamalarına özel muamele yapmasından dolayı gerçekleşti. 3DMark'ın kurallarına aykırı olan bu durumun sonucunda HTC One, One Mini, Samsung Galaxy Note ve Galaxy Note 3, resmi performans sıralamasının en altına gönderildi.

Futuremark, HTC ve Samsung'un söz konusu cihazlarında modifikasyonlar yaparak testlerini kandırdığını düşünüyor. Sıkça rastlanan hileler arasında GPU hızını standart ayarın üzerine çıkarmak var.

Futuremark'a göre işletim sistemi platformunun bir hız testi uygulamasının çalıştığını algılamaması, testin herhangi bir parametresini değiştirmemesi, hız testi uygulaması için platformun normal çalışmasında bir değişiklik yapmaması gerektiğini söylüyor.

Bununla birlikte Futuremark'ın listesinde dibi boylamayan, ancak hile yaptığı daha önce ortaya çıkan başka cepler olduğunu da söyleyelim. Anandtech'in geçen ayın başında ortaya çıkardığı tablo, birçok cebin hız testlerinde hile yaptığını göstermişti.

Okuyucu Yorumları