Samsung, yeni bir TouchWiz geliştiriyor!

Samsung'un test ettiği yeni TouchWiz, önemli yenilikler ve becerilerle geliyor!

Yepyeni bir TouchWiz geliyor!

Teknoloji devi Samsung, Galaxy S6 ve S6 edge'i kullanıma sunmasından beri TouchWiz'le bağlantılı çeşitli sorunlarla uğraşmaktan bir türlü kurtulamadı. Firma, TouchWiz'i en uygun haline getirmek için şimdi de Vulkan API'den yararlanma kararı aldı. Bu anlamda Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'in daha iyi gelişmiş bir grafik performansı adına Vulkan API kullanan ilk modeller olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung'un Geliştiriciler Konferansı 2016 etkinliğinde tanıtılan yeni bir TouchWiz arayüzünün Vulkan API'nin sunduğu avantajlardan nasıl yararlandığı da gösterildi. TouchWiz benzeri bu yeni launcher Vulkan'ın sunabildiği her şeyden istifade etmese de, mevcut launcher OpenGL ES'le karşılaştırıldığında hem performans hem de güç kullanımı açısından çok daha gelişmiş bir yapıya sahip.

Diğer yandan Samsung'un uyguladığı testler henüz yaygın bir kullanıma sunulmayan Vulkan tabanlı TouchWiz launcher'ının mevcut arayüzden sayfa kaydırma açısından yüzde 6.4 daha etkili, ve uygulama tablasının açılışı ve kapanışı esnasında da yine yüzde 5.6 daha etkili olduğunu gösterdi. Samsung mühendisleri bu yeni arayüzün Galaxy S7 edge'de yaklaşık 40 dakika kadar daha uzun bir batarya ömrü sunacağını iddia ediyorlar.

Okuyucu Yorumları