Samsung'a güncelleme davası!

Samsung'a, "güncellemeleri haber vermediği" ve "yetersiz destek" gerekçesiyle dava açıldı.

Samsung'a güncelleme davası!

Hollanda Tüketiciler Derneği, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'a firmanın sunduğu cihaz desteğiyle ilgili olarak dava açtı. Samsung'un, cihazlarının büyük bir kısmı için daha önceden belirtilen zaman aralığı içerisinde destek sağlamadığını belirten dernek, firmanın ayrıca müşterilerini Android güncellemelerinin cihazlarına ne zaman geleceği hakkında da bilgilendirmediğini öne sürdü.

Dernek tarafından yapılan resmi açıklamada, Samsung'un Android telefonlarındaki bazı önemli güvenlik açıklarına dair yeterli bilgi sağlamaması da davaya konu olan şikayetlerden biri olarak öne çıkıyor.

Bütün bu şikayetlerde, Samsung'un gerçekten biraz düzensiz bir güncelleme politikası uyguladığını göz önünde bulundurursak, haklılık payı bulabiliriz. Fakat diğer yandan firmanın ürün aralığında önemli bir yere sahip olan düşük bütçeli cihazlarının da güncellemelerin önemli bir kısmını zaten alamadığını unutmamak gerekiyor. Yakın bir gelecekte parmak izi sensörleri de dahil olmak üzere birçok üst düzey özelliği düşük bütçeli ürün segmentinde sunmayı planlayan Samsung'un güncelleme politikasında da bu doğrultuda bazı yenilikler yapmasını bekleyebiliriz.

Diğer yandan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan Samsung Benelux da, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarını güvenlik meseleleri ve güncellemelerle ilgili daha etkili bir biçimde bilgilendirmek adına bazı taahhütlerde bulunduklarını duyurdu.

Okuyucu Yorumları