Samsung'dan çok ince cepler için dev adım!

Samsung, çok ince telefonların üretilmesinin önündeki en büyük engeli aştı!

Bir engel daha kalktı!

Daha ince akıllı telefonlar üretilebilmesi için uygun bileşenlerin de geliştirilmesi gerekir. Samsung da bu konuda önemli bir adım atarak, akıllı telefonlardaki kalınlığı azaltmayı sağlayacak inanılmaz derecede küçük bir görüntü sensörü üretti. Koreli dev, sektörde bir ilki gerçekleştirerek 1 mikrometre piksel boyutuna sahip, 16 megapiksel görüntü sensörü için seri üretime başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsung, 1.0µm (mikrometre) pikselle inşa edilen yeni 16MP görüntü sensörünün, 1.0µm piksel tabanlı 16MP sensör modüllerine kıyasla genel yüksekliği yüzde 20 oranında azalttığını söyledi.

Şirket ayrıca 5mm'den az bir z-yüksekliği modülünün etkinleştirilmesi ile S5K3P3 model numaralı yeni sensörün, donanım tasarımcılarının çözünürlükten ödün vermeden, minimum kamera çıkıntısına sahip mobil cihazlar geliştirmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Samsung daha küçük piksel boyutu elde ederek, mevcut olarak kullanılan 1.12µm pikselli 16MP çözüme kıyasla ISOCELL sensörünün yüksekliğini de yüzde 20 oranında azaltmayı başardı.

Bu sensörleri ilk olarak hangi telefonda görürüz belli değil. Ama Samsung'un, geliştirdiği yeni sensörü öncelikli olarak kendi modellerinden birinde kullanması, herhalde kimseyi şaşırtmayacaktır...

Okuyucu Yorumları