Samsung'dan Edge ekranlarına yeni özellikler!

Samsung, Edge serisi ceplerinin kıvrık kenarlarının sadece bir "süs" olmadığını ispatlıyor!

Edge'i asıl şimdi görün!

Samsung, Galaxy Note Edge konseptini görücüye çıkardığında bu eğimli ekranın gelip geçici bir heves mi yoksa uzun soluklu bir trendin başlatıcısı olup olmadığı konusunda biraz kararsız kalmıştık. Aradan geçen zaman ikincisinin doğru olduğunu; yani bu konseptin firmanın geleceğinde önemli bir rolü olacağını gösterdi.

Çeşitli Galaxy S6 modellerinden sonra firma bu ekran özelliğini S7 modellerinde de kullanacak. Bu süre içerisinde yeni yazılım özellikleriyle "edge" konseptini daha da geliştiren firma Android 6.0 Marshmallow'la birlikte kullanıcıların eğimli panelden daha iyi yararlanmalarını sağlayan bazı elementler de sundu. Edge'in ekranının dar panelinde sağ taraftan sola doğru kaydırma yaptığınızda sütunun piksel genişliğinin 260'tan 550'ye çıktığını görüyoruz.

Samsung ayrıca Edge kullanıcıları için bazı yeni özelleştirme seçenekleri de sunuyor. Bundan önce "Apps edge"de yalnızca beş adet son kullanılan uygulama gösteriliyorken bu sayı artık 10'a yükseltildi. Yeni Tasks edge özelliği sayesinde de kullanıcılar yeni kişi ekleme ya da takvimde randevu oluşturma gibi spesifik uygulama işlevlerini bu bölgeye kısayol olarak ekleyebiliyor. En çarpıcı yeniliklerden biri de flaş ışığı kontrolleri ve bir pusula gibi özelliklerle ekranınızın sağ tarafından tamamen yararlanmanızı sağlayan Quick tools paneli.

Okuyucu Yorumları