Samsung'dan Gear Iconx patenti!

Dumanı hala üstünde tüten Galaxy S7'nin ardından, Samsung'dan gizemli bir patent daha geldi!

Gear Iconx bilmecesi!

Bütün teknoloji dünyası Samsung'un Barselona'daki en yeni ve en büyük etkinliğinde tanıttığı Galaxy S7 ve Gear 360'ların hangi yenilikleri getirdiğini öğrenmekle meşgulken, firma yetkilileri çoktan Seul'e döndü ve yeni bir patente imza attı bile.

Gear Iconx adlı yeni bir markanın patentini alan firmanın bu teknolojisine dair henüz detaylı bir bilgiye sahip değiliz. Zira ne olduğu ilk aşamada tam olarak anlaşılamayan, ucu açık patentlerden biri olan bu teknoloji gözlükten kulaklığa, bir başlıktan kalori-ölçüm, antrenman ve kalp atışı ölçüm cihazına kadar her şey olabilir! Son derece geniş bir ürün kategorisine sahip olduğu anlaşılan Gear Iconx muhtemelen bir tür akıllı gözlük sapı ya da kulaklık işlevi olan özel bir akıllı cihaz.

Daha önce Samsung'un Earcle adını verdiği benzer bir patentine tanık olmuştuk. Fakat bu daha çok geleneksel işitme cihazlarını andırıyordu. Gear Iconx ise daha geniş bir pazarı hedefliyor gibi. Ve adından da tahmin edilebileceği üzere firmanın Gear ailesinin bir parçası olmaya aday.

Samsung'un uzun bir süredir söylentileri dolaşan akıllı gözlük konseptiyle de ilgili olabileceği düşünülen bu yeni patente dair ayrıntıların, ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

Okuyucu Yorumları