Samsung'un 18.4 inç tableti internete sızdı

Samsung'un piyasaya sürmeye hazırlandığı dev tabletinin özellikleri, internette göründü!.

Samsung'un yeni canavarı!

Samsung, piyasaya sürmeyi planladığı süper boy tablet ile Apple ve Microsoft'a üstünlük kurmayı hedefliyor. SM-T670 olarak adlandırılan, Galaxy View olarak piyasaya sürülmesi beklenen tabletin bazı temel özellikleri GFXBench sitesi tarafından internete sızdırılmış durumda.

Yeni canavarın 18.4 inç (1.920x1.080 piksel) ekran, 1.6 GHz Samsung Exynos 7 octa-core işlemci, 1.8 GB bellek, 25 GB dahili depolama alanı ve 2 megapiksel ana kameraya sahip olması bekleniyor. Tabletin işletim sistemi olarak Android 5.1.1 çalıştırdığı belirtiliyor ancak muhtemelen cihazda Android 6.0 Marshmallow sürümü yer alacak.

Samsung Eylül ayı başlarında bir videoyla büyük ekranlı bir tablet veya 2'si 1 arada cihaz üzerine çalıştığını ima etmiş, Ekim ayında ise cihazla ilgili daha fazla ayrıntı sunacağının sözünü vermişti. Şirketin henüz bu sözünde durduğu söylenemez ancak GFXBench'in sızdırdığı bilgilerin videoda bahsi geçen cihazı işaret ediyor.

Tablet satışlarının çok iyi olduğu dönemler de gördük. Birçok kullanıcı büyük ekranlı telefon yerine tablet tercih ederken taleplerin azalmasıyla birlikte Apple ve Samsung gibi sektörün önemli oyuncuları zarar etti. Büyük ekranlı tabletlerin bu eğilimi tersine çevirebileceği düşünülüyor. Bu bağlamda Apple 9 Eylül tarihindeki lansmanında 12.9 inç ekrana sahip iPad Pro'yu tanıtmıştı. Microsoft'un ise bugün 12 inç ekranlı Surface Pro 4'ü kullanıcılara sunması bekleniyor.

Samsung'un 18.4 inçlik dev tabletiyle ilgili sızan bilgilerin hangilerinin doğru olduğunu söylemek zor. Bununla birlikte evleaks olarak bilinen ve sızıntı konusunda sicili bir hayli iyi olan Evan Blass'in de cihazın 5.700mAh gibi muazzam bir pil kapasitesine sahip olacağını bildirdiğini belirtelim.

Okuyucu Yorumları