Samsung'un A9 yonga seti TSMC'den daha küçük

Samsung'un Apple için ürettiği A9 işlemciler, TSMC'nin ürettiği A9'lar ile aynı değilmiş!

A9'ların hepsi aynı değilmiş!

Bu yılın başlarında Apple'ın A9 yonga seti imalatı için Samsung'un yanı sıra GlobalFoundries ile görüşmeler yaptığı haberleri gelmişti ve şirketin Samsung'la anlaşma yaptığı kesinleşmiş oldu. Apple'ın son olarak piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin, Samsung ve TSMC tarafından üretilen A9 SoC yonga setiyle donatıldığı rapor ediliyor.

Chipworks isimli şirket tarafından parçalarına ayrılan iPhone'ların içersinden iki farklı boyutta A9 yonga seti çıkması şaşkınlık yarattı. Aynı zamanda Samsung tarafından sağlanan A9 yonga setinin TSMC tarafından sağlanandan fiziksel olarak daha küçük olduğu görüldü. TSMC tarafından üretilen APL1022 parça numaralı yonga 104.5mm² yüzeye sahipken, Samsung'un imal ettiği APL0898 numaralı parçanın ise 96mm² yüzeye sahip olduğu bildiriliyor.

AnandTech, farklı fiziksel boyuttaki yonga setlerinin, farklı üretim süreçleri sonucu oluşabileceğini belirtiyor. Görünüşe göre Samsung A9 yonga seti imalatında, şirketin kendi Exynos 7420 işlemcilerinin üretimi için kullandığı 14nm FinFET teknolojisiyle üretim yapmış durumda. Diğer yandan TSMC'nin ise aynı üretimi 16nm FinFET teknolojisi ile gerçekleştirdiği görülüyor.

Okuyucu Yorumları