Samsung'un hedefinde 5G var!

Samsung, 2020'de başlayacak olan 5G dönemi için geç kalmamak ve pazarı rakiplerine bırakmamak için büyük planlar peşinde...

Samsung'un hedefinde 5G var!

5G dendiğinde akla gelen şirketler, Nokia, Huawei ve Ericsson oluyor. Pek çok dalda liste başı olan Samsung'un adı ise henüz bu alanda çok sık telaffuz edilmiyor. Ancak Samsung bu gidişatı değiştirmek ve bu alanda da global anlamda ilk 3'te yer almak istiyor.

Bunun için çalışmalarını hızlandıran Güney Koreli şirket, Japonya'nın telekomünikasyon devi KDDI ile yaklaşık 7 ay önce ortaklığa girmiş ve geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi'nde dünyanın ilk uçtan uca 5G çözümünü tanıtmıştı.

5G'nin hayatımıza girmesi için 2020'ye kadar bekleyeceğiz. 4G'ye kıyasla 10 kat daha hızlı olacak olan 5G bağlantısı, bizlere yalnızca daha hızlı internet değil, aynı zamanda nesnelerin interneti noktasında birbiriyle konuşan cihazlarla çevrelenmemizde yardımcı olacak.

Özellikle nesnelerin interneti kısmında önemli işlere imza atan Samsung, 5G teknolojisinde de üst sıralarda yer alarak bu işten büyük kar etmek istiyor. Şirketin beklentisi 2022 yılına değin 5G üzerinden yaklaşık 8.6 milyar Dolar kar elde etmek.

Okuyucu Yorumları