Samsung'un Yeni Android Go Telefonu Sızdı!

Samsung, Android Go işletim sistemine sahip yeni bir akıllı telefon üretiyor!

Samsung'dan yeni Android Go!

Gelen yeni haberlere göre Samsung, Android Go işletim sistemiyle çalışan yeni bir akıllı telefonu peşinde. Peki, Android Go nedir? Kısaca tanımlayacaksak olursak Android Go işletim sistemi, Google'ın ucuz akıllı telefonlar için geliştirdiği bir Android sürümü. 1 GB RAM seviyesine sahip akıllı telefonlarla optimize şekilde çalışabilen Android Go Edition, daha önce pek çok markanın akıllı telefonunda yer almıştı. Samsung da daha önce Android Go'lu bir model hazırlamıştı. Şirketin geçtiğimiz sene ağustos ayında piyasaya sürdüğü Galaxy J2 Core akıllı telefonu, Android Go işletim sistemini barındırıyordu. Yeni modelin adı ise, sızan bilgilere göre Galaxy A2 Core.

Samsung'un Yeni Android Go Telefonu Sızdı!

Galaxy A2 Core'nin sızan görsellerinin tarihi ise 22 Mart'a dayanıyor. Ön yüzden bakıldığında kalın ekran çerçeveleriyle dikkat çeken A2 Core, arka yüzde ortada bir Samsung logosu, sol köşede ise tek kamera ve flaş bulunduruyor. Onun hemen altında ise hoparlör mazgalı yer alıyor.

Galaxy A2 Core hakkında temel konfigürasyon bilgileri de sızmış. Buna göre telefonda 1 GB RAM ve Samsung'un Exynos 7870 işlemcisini bulundurduğunu söyleyebiliriz. Bu işlemci ile Galaxy Core A2'nin Geekbench sentetik testinde aldığı sonuçlar ise, tek çekirdek puanıyla 726, çoklu çekirdek puanıyla ise 2984 oluyor.

Galaxy A2 Core, her ne kadar Android Go işletim sistemini çalıştıracak olsa da, Android 8.1 Oreo'yu temel alıyor. Fakat umarız telefon piyasaya çıktığında, Android Pie'yı temel alır. Şimdilik Samsung Galaxy A2 Core hakkında bir satış tarihi ve fiyat bilgisi yok. Ancak telefonun Hindistan ve çevre pazarlarda satılacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları