Samsung'un yeni işlemcisi sızdı!

Samsung'un Galaxy Note 5'te kullanacağı yeni Exynos işlemcisi, Benchmark sonuçlarında göründü!

Yeni Exynos, hız testinde...

Samsung, iyiden iyiye işlemci işine gönül veriyor. Galaxy S6'da Qualcomm'a sırt çeviren Samsung, Exynos yonga setli işlemcisiyle bu yıl Mobil Dünya Kongresi'de çok ses getirmişti. Pek çok kişi bunun devamının gelmeyeceğini düşünmüş, Samsung'un sonraki amiral gemilerinde yine Qualcomm'la çalışacağı görüşünde birleşmişti. Fakat görünen o ki Samsung önümüzdeki dönemde bir daha Qualcomm'un kapısını çalmayabilir.

Galaxy S6'da Exynos 7420 işlemcisini tanıtan Samsung'un şimdi de yeni işlemcisinin Benchmark sonuçları sızdı. Samsung'un bir sonraki işlemcisinin kod adının Mongoose olması bekleniyor. Cortex-A72 tabanlı olacak olan yeni Exynos yongalı işlemcinin 2.3 GHz frekansında çalışacağı da ortaya çıktı. Geekbench sonuçları ise bir hayli kışkırtıcı. Tek çekirdekte 2200 puan toplayan Samsung'un gelecek işlemcisi, Exynos 7420'ye göre yüzde 45'lik bir artış gösteriyor.

İşlemcinin ne zaman sunulacağı ve hangi modelle ortaya çıkacağı konusunda şu an bir bilgi yok, fakat Samsung'un yeni işlemcisini Note 5'te görebiliriz.

Okuyucu Yorumları