Sanal gerçekliğe Zeiss VR One da giriyor!

Oculus Rift ve Samsung Gear VR'ın yanına, kimsenin beklemediği, sürpriz bir isim daha geliyor!

Şimdi sıra ona geldi!

Bundan birkaç ay önce sanal gerçeklik cihazlarına sadece potansiyel ürün olarak bakıyorduk ama artık bu kulvar da tam teşekküllü bir sektöre dönüşmeye başladı. İlk olarak Oculus Rift, akabinde Samsung Gear VR derken, şimdi de karşımızda Carl Zeiss'in üreteceği yeni sanal gerçeklik gözlüğü bulunuyor.

Carl Zeiss bu zamana kadar ürettiği kamera lensleri ile tanınıyor ki özellikle Nokia telefonlarda kullanılan lenslerin hemen hepsi ona ait. Giyilebilir teknolojiyi yakından takip eden wearable.com'un raporuna göre, Zeiss VR One isimli cihaz Kasım ayında piyasada olacak.

Ön siparişleri çoktan başlayan ürün, bölgeye göre 99 Euro ya da 99 Dolar üzerinden satılacak. Zeiss VR One tıpkı Samsung Gear VR'a beziyor; yani Oculus Rift gibi içerisine gömülmüş ekranlara sahip değil. Aksine, ön panelde bulunan bir telefon desteği ile görüntü akışını sağlıyor.

Ürünün ilginç yanı, Samsung Gear VR'ın olmazsa olmaz dediği Galaxy Note 4 gibi belirli bir ölçüdeki cihaz yerine, 4.7 ile 5.2 inç arası herhangi bir telefon ile çalışabiliyor olması. Anlayacağınız iPhone 6 ve Galaxy S5 gibi telefonları da kendisi ile kullanabileceğiz.

Okuyucu Yorumları