Sandy kasırgası Windows 8'i etkiledi mi?

Windows 8'in daha çok satmasını engelleyen neden, kimsenin beklemediği bu şey mi?

Tesadüf mü; gerçek mi?

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 piyasaya çıkalı bir aydan fazla oldu. Dördüncü gününde 4 milyon satış adedine ulaştığı açıklanan Windows 8, son zamanlarda hız kesmiş görünüyor.

StatCounter'ın raporuna göre, piyasaya çıktıktan 30 gün sonra, Windows 8 kullanımı Amerika'da yüzde 2,05 dünya genelinde ise yüzde 1,44'te kaldı. Kıyaslamak gerekirse, Windows 7 piyasaya çıktıktan 30 gün sonra ise Amerikalı bilgisayar kullanıcıları arasında yüzde 4,95 dünya genelinde ise yüzde 4,63 kullanım oranına sahipti.

StatCounter mali işler müdürü Jenni Cullen, Windows 8'in elde ettiği rakamların beklentilerin altında kalmasını ilginç bir teoriyle açıkladı: "Sandy kasırgasının, Windows 8 satışlarını büyük oranda etkilediğini düşünüyoruz. Kasırganın etkileri tamamen azaldıkça, rakamlar da yavaş yavaş yükselecektir."

Kasırga, Windows 8'in duyrulmasınan yalnızca birkaç gün sonra Amerika'nın kuzeydoğu kıyılarını şiddetli bir şekilde vurmuştu. Bölgedeki elektrik ve temel ihtiyaçlar, haftalarca sekteye uğramıştı. Ülkenin diğer bölgelerine nazaran, kuzeydoğu nüfusun daha büyük bir bölümünü oluşturuyor.

İddialar doğruysa, yeni bilgisayar alımlarıyla birlikte Windows 8 satışları da artacak demektir. Önümüzdeki günlerde Cullen'ın haklı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları