Satış yasağı, Xiaomi'yi fena vuracak!

Cep telefonu pazarının yükselen markası, bu satış yasağı kararı ile büyük bir darbe aldı!

Patent kavgası kötü bitti!

Çinli akıllı telefon ve tablet üreticisi Xiaomi, satışlarının Çin dışında da ciddi bir şekilde artması ile her gün daha fazla gündeme geliyor. Hindistan da firmanın satışlarının geçtiğimiz aylarda ciddi artış gösterdiği ülkelerden biriydi. Ancak firmanın bu başarılı serisi, New Delhi mahkemesinin aldığı karar ile duraksamaya uğrayacak gibi duruyor. Alınan karar ile Xiaomi ürünlerinin ülkeye girmesi ve satılması yasaklandı.

Ülkeden gelen raporlara göre, alınan karar Xiaomi'nin satış, reklam, üretim yapmasını veya ürünlerinin ülkeye ithal edilmesini yasaklıyor. Xiaomi'ye karşı davayı açan Ericsson India, elinde bulundurduğu patentlerin ihlal edildiğini iddia ediyordu. Ericsson'un söylediğine göre firma, Xiaomi ile pek çok kez patent sorununun çözülmesi için açık görüşmelere başlamaya çalışmıştı.

Hindistan mahkemeleri, benzer patent davalarında daha önce de Ericsson lehine kararlar almıştı. Bu kararlardan bir tanesi, yerel bir telefon üreticisi olan Micromax'ın, patentleri ürünlerinde kullanılmasından dolayı, satılan ürünlerin satış fiyatlarının yüzde 1'i miktarında bir ödemeyi Ericsson'a yapmasıydı.

Hindistan, Xiaomi'nin dünya üzerindeki ikinci en büyük marketini oluşturmakta ve firmanın bu davayı çözmek için en yakın zamanda uğraşmaya başlayacağına emin olabiliriz.

Okuyucu Yorumları