Schmidt: "İnternet yok olacak!"

Google'ın önemli ismi, "internet yok olacak" diyor. Peki ama bunu derken aslında neyi kast ediyor?

"İnternet yok olacak!"

Bizim bildiğimiz hali ile internet, yakında sona erebilir. İsviçre'deki World Economic Forum'da yakın zamanda konuşan Eric Schmidt'e ilginç bir soru yöneltildi. İnternet konuları hakkında bir miktar uzman sayılabilecek olan Schmidt'e yöneltilen soru ise, internetin geleceğini hakkındaydı.

Schmidt'in ilk cümleleri ise oldukça şaşırtıcı oldu: "Basit bir şekilde cevaplarsam, bugün tanıdığımız internetin yok olacağını söyleyeceğim." Schmidt, bu cümlenin ardından açıklamasını biraz daha genişletti.

Schmidt'in söylediğine göre çevrenizde "o kadar fazla ürün, algılayıcı, giydiğimiz ve etkileştiğimiz şey olacak ki, artık interneti fark etmeyeceksiniz." Başka bir deyiş ile, çevremizdeki eşyaların hemen hepsinin interneti kullanması ve internete ulaşmak için herhangi çaba göstermediğimiz, sürekli internet ile etkileşimde olduğumuz bir dünya ile karşılaşacağız.

Kısacası Schmidt, internet yok olacak derken, bugün kullandığımız haliyle internetin yok olacağından bahsediyor. Ama diğer yandan, internet artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek ve onun varlığını bile hissetmeyeceğiz. İnternete bağlanmak gibi bir kavram olmayacak; zaten hep bağlı olacağız...

Okuyucu Yorumları