Seagate'ten, sabit diskte yeni rekor!

Sabit disk kapasitesinde yeni bir rekor daha geldi: İşte "dünyaları içine alabilen" yeni sabit disk!

Sabit diskte yeni rekor!

Seagate, dünyanın ilk 8TB hard diskini yakın zamanda "seçilmiş müşterilere" göndererek, 3.5 inçlik plaklara veri sığdırmak adına yeni bir aşamaya geçildiğinin sinyallerini verdi. Bu ürün, şu anda firmalar için üretilmekte. Firma veri merkezleri, bu ürün ile bulut içeriği ve yedeklemeler gibi verileri daha rahat bir şekilde depolayabilecekler. Bu ürünün henüz genel kullanıma çıkmamış olması ise özellikle arşivlerini seven kişiler için oldukça üzücü bir durum.

Seagate, dönen diskin sürtünmesini azaltmak adına helyum kullanarak kapasitesini yüzde 50 arttıran rakibi Western Digital'in aksine, bu kadar fazla veriyi hard disklerin içerisine nasıl sığdırmayı başardığını açıklamıyor. Computer World'teki bir makale, Seagate'in bu başarıya Shingled Magnetic Recording (SMR) adlı bir teknoloji kullanarak ulaştığını tahmin ediyor. Bu teknoloji, disklerin üzerindeki veri yollarını çatıdaki kiremitler gibi üst üste getirerek daha fazla verinin diske sığabilmesini sağlıyor. Seagate daha önce de SMR kullanarak 2020 yılında 20 TB veri kapasitesine sahip hard diskler üretebileceklerini söylemişti.

Bu hard diskler, önümüzdeki çeyrekte genel kullanıma sunulacaklar. Eğer evinizde bir medya-oyun merkezi ve sunucusu gibi bir sistem kurmayı planlıyorsanız, bu ürün mutlaka elinizde bulundurmanız gereken ürünler içerisinde yer alıyor...

Okuyucu Yorumları