Seagate, yeni 8TB NAS HDD'sini tanıttı

Seagate, 8TB'lık NAS HDD'si ile kullanıcılarına 64TB'lık dev bir depolama alanı vaat ediyor!

Seagate'ten 8TB'lık canavar!

Sabit disk dendiğinde akla gelen ilk markalar arasında yer alan Seagate, ülkemizde de oldukça yaygın olarak tercih edilen markalardan. Şimdilerde NAS kutuları için 8TB'lık yeni HDD'sini duyuran Seagate, bu ürünle, son kullanıcıdan ziyade küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedefliyor.

NAS'lar için geliştirilen HDD ürün gamını ilk olarak 2013 yılında kullanıma sunan Seagate, yeni ürünlerle koleksiyonu genişletiyor. Son olarak bunlar arasına ilave ettiği 8TB NAS HDD'siyle de farklı bir seçenek yaratan Seagate, bu diskiyle NAS sahibi şirketlere geniş kapasiteli bir alternatif sağlıyor.

Boştayken 7.2W, işlem sırasında ise 9W güç tüketen 8TB NAS HDD, bu değerleriyle aynı serinin 4TB'lık modeline kıyasla neredeyse iki kat fazla enerji tüketiyor. Öte yandan yeni sürücü saniye başına 216MB'lık sürdürülebilir transfer hızı sağlarken, 256MB da önbelleğe sahip. Bu disklerden 8 adet satın alan şirketler NAS sistemlerinde 64TB'a kadar depolama kapasitesi elde edebiliyorlar.

Elbette yalnızca şirketler değil, evinde, her yerden erişilebilecek geniş bir depolama alanı yaratmak isteyen veya kişisel bulut uğraşına giren kullanıcılar da bu diski satın almayı düşünebilirler. Bu arada diskin Seagate tarafından 3 yıllık garanti altında olduğunu da söyleyelim.

8TB HDD diskin fiyatı ise 385 Dolar olarak belirlenmiş. Şirket, 6TB'lık modeli 300 Dolar, 4TB'lık modeli ise 230 Dolar'dan satışa sunuyor.

Okuyucu Yorumları